DIT

2013

„Én, mint segítő vehettem részt a Debreceni Ifjúsági Találkozón. Alapvető benyomásom volt, hogy azok a fiatalok, akik eljöttek őszinte szándékkal érkeztek a találkozóra. Relatíve kevesen voltak, viszont, ha a szándékukat nézzük, hogy találkozni akartak hasonló gondolkodású fiatalokkal, akkor szép számban összegyűltek. A keresztény csoportok -mint a találkozó is- keresi mindig az új utakat, amely által megszólíthatóvá válik a fiatal, kereső ember és hitében megerősödni, megújulni vágyó ember. Számomra élményt jelentett, hogy aktívan vettek részt a programokban, melyek sokszínűsége felkeltette az érdeklődésüket. Hitünkről tudnunk kell beszélni az élet minden területén, melyet az idei találkozó előadásai nagyban elősegítettek. A modern kérdésfelvetések - a találkozó tapasztalata alapján- közel áll a fiatalokhoz, sajátjuknak érzik a kereszténységet ezáltal, de ehhez szükséges, hogy érdekeltek legyenek, vagyis a saját életük hétköznapiasságát érintsék meg ezek az alkalmak.
Hiszem, hogy ezen alkalmak által is mélyül és tudatosabbá válik a keresztény hit, mely nem elvonatkoztatott tanítás, hanem az élet valósága.”

(Törő András diakónus)

 

„Jól megszervezett,( ezalatt az időpontok betartását, a helyszínek és programok minőségét értem) jó volt a téma: "vissza a gyökerekhez"!

 Erről nagyon ritkán esik szó pedig ha az alapok nem elég stabilak akkor könnyen összedőlhet a vár.”

(Stefán Dávid)

 

„Nagyon jól éreztem magam az idein, szerintem jobban sikerült mint a tavalyi, nekem jobban tetszett, a programok is jobbak voltak, volt közös városnéző, illetve múzeum-látogató program. Az idő is jó volt, talán ennek volt köszönhető, hogy idén többen jöttünk össze, több fiatal is volt. Leginkább a társaság, az előadók és a szervezettség tetszett benne. Jó volt csoportot vezetni, s ez által is még több emberrel, fiatallal megismerkedni, meghallgatni a véleményüket az előadásokról.”

(László Krisztián)