X. Egyházmegyei gyereknap

2015.05.26 16:52

Május 16-án, szombaton került megrendezésre a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye Egyházmegyei Gyereknapja Nagykálló - Harangodon.

A rendezvény ebben az esztendőben ünnepelte 10. éves jubileumát.

 Mint minden évben, úgy az idén is színes, változatos és tartalmas programokkal készültünk a Harangodra látogató gyerekek és kísérőik számára. A jó adottságokkal rendelkező, szép természeti környezetben elterülő táborhelyen az egyházmegye 30 településéről mintegy 400 általános iskolás korú gyermek vett részt a rendezvényen. A délelőtt folyamán a sorverseny ügyességi játékain és a nyíregyházi cserkészek akadályversenyén vehettek részt csapatverseny formájában. Délután táncház, kézműves ház, máltai játszóház és a cserkészek által vezetett játékok sok élménnyel gazdagították a gyerekeket.

     A nap kiemelkedő közösségi élménye volt a Képmás Zenekar Járjuk a tábort című dalához készített koreográfia, melyben a résztvevők együtt játszhatták el a kifejezetten az alkalomhoz írt dal történetét. Az egyházmegye püspöke, Bosák Nándor kitüntetésben részesítette és köszönte meg a Képmás Zenekarnak az elmúlt tíz évben a nyíregyházi plébánián, a harangodi gyereknapon és az egyházmegyében a gyermek és ifjúsági pasztoráció területén végzett zenei szolgálatát és munkásságát.

     A jubileumi Egyházmegyei Gyereknap tábori hálaadó szentmisével zárult, amelyet Bosák Nándor megyéspüspök mutatott be. A szentmisén a zenei szolgálatot, ahogy azt az elmúlt tíz esztendőben is, a Képmás Zenekar végezte.

 

A sorversenyen és az akadályversenyen a következő csapatok értek el helyezéseket:

 

1.     1. helyezett: Gávavencsellő

2.     2. helyezett: Mátészalka

3.     3. helyezett: Rakamaz – Nyírmeggyes

4.    4.  helyezett: Kisvárda

5.    5. helyezett: Fehérgyarmat

 

Kardos György

szervező