Szemináriumi nyílt nap

2013.02.21 12:35

 

Kedves Barátunk!

Minden év szeptemberében újabb és újabb fiatalokkal népesül be a Foglár utca 6. szám alatt lévő egri szeminárium. Mindig vannak olyan elszánt emberek, akik egész életüket Isten szolgálatára szeretnék szentelni, reméljük nem lesz ez másképp 2013-ban sem! Ha benned is felmerült a vágy, hogy teljes szívvel Isten embere légy, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy arra, hogy milyen érzés 3 napot az Érseki Papnevelő Intézet falai között eltölteni a kispapokkal és hozzád hasonló gondolkodású fiatalokkal, akkor sok szeretettel hívunk és várunk az idén is megrendezésre kerülő nyílt hétvégénkre!

A találkozó időpontja 2013. március 22-24. (péntek – vasárnap), a programok pénteken este 6 órától fognak kezdődni és vasárnap a közös ebéddel záródnak délután 1 óra körül. Az idei év mottója: „Tegyetek meg mindent, amit mond!” (Jn 2, 5).

Miről is fog szólni ez a 3 nap? Lesz itt minden… A legfontosabb az, hogy elgondolkodhatsz azon, hogy mi a te utad a jövőben, felfedezheted, hogy mire hív Isten! Emellett megismerheted a szeminárium életét, találkozhatsz kispapokkal, belekóstolhatsz a főiskolás létbe, ismerkedhetsz hasonló érdeklődésű fiatalokkal, na meg persze a jókedv és az öröm se hiányozhat! A futballtól kezdve a közös játékokon és beszélgetéseken át, tényleg szinte minden lesz itt!

Kik is jöhetnek erre? Bárki, aki legalább 14 éves és kíváncsi arra, hogy milyen is lehet a Foglár utca 6. szám alatt egy hétvége, vagy akár több év!

Hogyan és meddig lehet jelentkezni? Azt szeretnénk kérni Tőled, hogy praktikus okokból legkésőbb március 17-ig jelezd részvételedet a plébánosodnál, Szabó József spirituális atyánál (Tel: 30/260-6438; E-mail: jozsef.szabo@freemail.hu), vagy Bakos Tamás kispap testvérünknél! (E-mail: bakos.tamas.2@gmail.com)

Mit kell magaddal hozni? Szinte semmit, csupán magadat! A szeminárium gondoskodik ágyneműről, étkezésről. Ha szeretsz sportolni, akkor mindenképpen hozzál sportos öltözéket, illetve eső esetén az esőkabát vagy az esernyő se maradjon otthon!

Hol is lesz a nyílt hétvége? Természetesen Egerben, a Foglár György út 6. szám alatt!

Reméljük, hogy ez a kis ízelítő elnyerte tetszésedet és találkozhatunk idén márciusban! Ha tudsz más barátodról, ismerősödről, akit szintén érdekelne egy ilyen program, bátran hívd el őt is!

Sok imával és a találkozás reményében:

Eger, 2013. február 5.

Az egri szeminárium elöljárói és kispapjai