Őszi ifjúsági programok

2015.08.18 11:10

Az alábbiakban néhány ifjúsági programot ajánlok a figyelmedbe:

 

1.      Katolikus Társadalmi Napok:

Szeptember 12-én Debrecenben kerül megrendezés a Katolikus Társadalmi Napok. A programról a következő linken kaphatnak bővebb tájékoztatást: www.kattars.hu

2.      Nagymarosi Ifjúsági Találkozó:

Időpont: Október 3.

Információ: www.nagymaros.katolikus.hu

3.      Országos Imaest a Tisztaságért:

Bíró László, az MKPK családreferens püspökének védnöksége alatt a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség országos kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a Tiszta szerelemért imaest. Ennek időpontja október 7.

Ezen az imaesten már több éve együtt imádkoznak a hívek a fiatalok testi és lelki tisztaságáért az ország különböző városaiban, sőt határon túli magyarok is.

Ebbe a nemes imakezdeményezésbe bárki bárhol bekapcsolódhat. Így a plébániákon és az iskolákban is lehet e napon ezen értékért imádkozni. Mindenki, aki szeretne csatlakozni, kérem, jelezze felém, hogy mint imahelyet az országos listán is fel tudjuk tüntetni településüket.

4.      72 óra kompromisszum nélkül:

Ez egy országos szintű ökumenikus rendezvény. Az esemény célja, hogy ezen három napon a 14-30 éves fiatalok vállaljanak önkéntes munkát "kompromisszum nélkül", vagyis úgy, hogy ott segítenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Azon túl, hogy például a fiatalok parkokat rendeznek, kerítéseket festenek, játszótereket újítanak fel, szociális feladatokat is megvalósítanak. Azaz kórházakba, öregotthonokba, más szociális intézményekbe látogatnak el, ahol értékes műsorokkal szórakoztatnak, vagy segítenek, ahol tudnak.

A program időpontja, október 8-11-i hétvége. (Lehet 3 napon keresztül, vagy csak egy-két órát is önkénteskedni)

5-15 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Lehet csapatoknak és projekteknek is jelentkezni. A csapatok jelentkezhetnek úgy, hogy már tudják, mit szeretnének csinálni, illetve a kompromisszum nélküliség jegyében az általunk kijelölt feladatot is elvállalhatják!

A honlap címe (ahol regisztrálni lehet): https://72ora.oki-iroda.hu/

Kérdésekkel és a regisztrációval kapcsolatban a megyei koordinátorokhoz lehet bizalommal fordulni az alábbi elérhetőségeken:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye koordinátor:

Treszkai Róbert, 20/264-32-08, treszkai73@gmail.com

Hajdú-Bihar megye koordinátor:

Radics Lilla, 20/296-75-73, rlilla12@hotmail.com

 

A 2016 nyarán Krakkóban lesz az Ifjúsági világtalálkozó. Ezzel kapcsolatban fontos tudnivaló: Minden egyházmegye központilag meghatározott létszámmal vehet részt a találkozón, melyre az illetékes egyházmegye ifjúsági referense szervez csoportot. Egyházmegyénket 100 fő képviselheti majd. Feltétel, hogy a 2015. évtől az Ifjúsági Iroda által meghatározott programok közül éves szinten legalább kettőn részt kell vennie annak, aki jönni szeretne.

A választható programok: Fiatalok és szerzetesek találkozója, Nagyböjti lelkigyakorlat, Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó, Fiatalok a világ életéért találkozó (FAVÉT)

További információ: a 30/292-02-20 számon vagy ifi.iroda.dnyem@gmail.com e-mailen kapható.