Imaest

2013.03.15 15:58

 

Imaest a tiszta szerelemért Nyíregyházán

 

Október 3-án a nyíregyházi fiatalok is csatlakoztak a Tiszta szerelemért tartott imaesthez a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya társszékesegyházban. A délután 5 órakor kezdődő országos rendezvény nyíregyházi imaestjét az Egyházmegyei ifjúsági iroda szervezte.

A kisszámú, de lelkes fiataloknak és a meglepően nagy számban megjelent régebb óta fiatal nemzedéknek a bevezető elmélkedést főtisztelendő Bökő Péter atya tartotta. Péter atya kiemelte, hogy a tisztán megért szerelemhez és a tisztán megélt házassághoz egyaránt elengedhetetlen egy tiszta, egészséges és erős istenkapcsolat, erős katolikus hit. Ez az alapja, mert ha vallási meggyőződésem van csupán, azt könnyen legyőzi a testi vágy.

Az elmélkedés után egy házaspár tanúságtételét hallgathattuk végig. Tapasztalatukból és életútjukból megtudhattuk, hogy nemcsak az én személye hitem, hanem a másik ember, a társam hite is elengedhetetlen a tiszta szerelem megéléshez.

Ezt a megosztást fiatalok által kísért meditáció követte.

Az imaestet szentmisével zártuk, amit és főtisztelendő Bákonyi János atya, a Szent Imre Katolikus Gimnázium lelki vezetője és főtisztelendő Bökő Péter atya celebráltak.

 

 

Láda Gergely