Harangodi gyereknap

2013.03.15 14:11

 

VII. Egyházmegyei Gyereknap
 
Idén, immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hagyományossá vált gyereknapját. Május 19-én több mint 500 gyermektől volt hangos Harangod. A nap tökéletes eltöltéséhez hozzájárult a szép, napos idő valamint az érdekes, játékos feladatok. 
 
A Harangodra érkező gyerekeket és kísérőiket Kardos György hitoktató és szervező köszöntötte, majd a Képmás zenekar műsorával hangolódhattak a résztvevők a nap folytatásához. Ezután a cserkészek buzdító, lendületes köszöntője következett, amely elég erőt adhatott a 27 csapatnak a feladatok megkezdéséhez. Délelőtt 10 órától vette kezdetét a megmérettetés. Minden csapat egyaránt teljesítette az akadály- majd a sorversenyt. Az egészen fél egyig tartó vetélkedő után minden fáradt lurkó megpihenhetett egészen délután három óráig. 
Ez idő alatt mindenki kedvére válogathatott a színes programok közül: Kocsmár Sándor idén sem hagyta otthon táncos cipőjét, táncházzal fogadta a ropni vágyókat. Tamaskovicsné Tóth Otília és Tolnai Tímea kézműves házzal várta az alkotókedvűeket. A méltán népszerű kenyérlángos sem maradhatott ki a repertoárból. Aki pedig még nem fáradt volna el a délelőtti verseny során, benevezhetett a délutáni focibajnokságra is, de gyakorolhatta az íjászkodást és a métát is. Volt még állatsimogató, pónifogat és fagyi is. 
A napot májusi litánia koronázta meg, melyet Tóth László atya mutatott be. Ezután következett a várva-várt eredményhirdetés. Az első helyen Szakoly csapata végzett, akik egyébként a focibajnokságban is remekeltek, hiszen ott is övék lett a győzelem. A képzeletbeli dobogó második fokára Gávavencsellő II. csapata állhatott, a harmadikra pedig Ajak II. csapata. 
A többiek se csüggedjenek, jövőre ismét lehetőség van a győzelem megszerzésére vagy éppen a címvédésre. 
 
 
Fabu Szilvia