Ferenc pápa: a világnak bátor fiatalokra van szüksége

2014.08.12 19:02

A pápa augusztus 10-én telefonon köszöntött több mint harmincezer cserkészt. A fiatalok országos összejövetelük végén szentmisén vettek részt, amelyet Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke mutatott be a pisai San Rossore településen – közli a Vatikáni Rádió.

A Szentatya szeretettel köszöntötte a fiatalokat. Arra kérte őket, hogy a jövő felé vezető bátorság útján járjanak, hiszen a bátorság a fiatalok erénye. Hangsúlyozta: a világnak olyan fiatalokra van szüksége, akik aktívak, nem állnak egy helyben. „A mozdulatlan fiatalokkal nem jutunk előbbre. A fiataloknak legyen mindig távlatuk, ami felé tartanak. Ne vonuljanak »nyugdíjba« fiatalon! Szomorú ilyen ifjakat látni. A fiataloknak előre kell haladniuk a bátorság útján” – fogalmazott Ferenc pápa.

Arra buzdította őket, kötelezzék el magukat egy jobb világ megteremtéséért: „Az a feladatotok, hogy építsetek egy »új várost«. Mindig előre az igazsággal, jósággal, szépséggel, amelyet az Úr adott nekünk. Kedves fiatalok, üdvözöllek benneteket, és a legjobbakat kívánom nektek. Ne féljetek, ne hagyjátok, hogy elrabolják a reményt tőletek! Az élet a tiétek. Azért, hogy kivirágoztassátok, hogy gyümölcsöt teremjen mindenkinek. Az emberiség ránk és rátok is tekint a bátorság útján. Ne feledjétek: a nyugdíj 65 éves korban érkezik el. Egy fiatal nem mehet soha nyugdíjba! Mindig bátran előre kell haladnia. Imádkozom értetek, és kérem az Urat, hogy áldjon meg benneteket!”

Magyar Kurír