Egyházmegyei szavalóverseny

2013.12.20 16:53

Az idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre az egyházmegyei szavalóverseny december 14-én szombaton a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban és plébánián. A versenyen az egyházmegye tizenhét plébániájáról és a város öt egyházi fenntartású általános iskolájából mintegy százötven gyermek vett részt, hitoktatóikkal, felkészítő tanáraikkal és családtagjaikkal összesen négyszázan voltak jelen a rendezvényen.
Minden évben nagy öröm találkozni olyan gyermekekkel, akik szívesen tanulnak verseket. Külön öröm, hogy itt olyanok hangzanak el, amelyek költőink keresztény lelkületéről tanúskodnak, ezáltal mélyítve lelkükben az egyház hitét. A versengést karácsonyi kézműves foglalkozás is kísérte, amelynek célja a szeretetből ajándékozás erősítésének tudatosítása volt.
Ezúton szeretném megköszönni az egyházmegye papjainak és hitoktatóinak munkáját, akik évről évre lelkesen foglalkoznak a rájuk bízott hittanosokkal, felkészítik őket és elhozzák hozzánk. Szeretném megköszönni annak a mintegy harminc segítőnek – nyíregyházi hitoktató társaimnak, a plébánia fiatal és gyermek tagjainak – az egész napos kimerítő munkáját, amellyel hozzásegítettek mindenkit, hogy élményekkel gazdagon térjen haza.

Mindenki nevében reméljük, hogy jövőre is találkozni fogunk veletek!

Istentől áldott békés, boldog karácsonyt kívánva:
Tamaskovicsné Tóth Otília
nyíregyházi hitoktató, a szavalóverseny szervezője

 

 

A helyezettek névsorát és néhány képet a nyíregyházi plébánia honlapján találhattok:

www.nyiregyhaza.plebania.net/

picasaweb.google.com/moncsiszk/Szavaloverseny201312