Egyházmegyei Ministráns tábor

2013.03.15 15:32

 

Egyházmegyei Ministráns tábor

 

A tábort az egyházmegye 10- 18 éves korú ministránsainak szerveztük Bákonyi János atyával. Azokat a fiatalokat vártuk, akiket plébánosuk az egész éves hűséges szolgálatukért kiválasztott és megjutalmazott. Helyszíne Nyíregyházán, a Szent Imre Gimnázium kollégiumában volt augusztus 6-10-ig. Összesen 23 ministráns jött el.

Minden nap szentmisén voltunk, amelyet a gimnázium kollégiumának kápolnájában, illetve a Magyarok Nagyasszonya társszékesegyházban mutattak be az atyák. Ezeken a miséken az ifjú szolgálattevők felváltva látták el az oltárszolgálatot. Különféle érdekes foglalkozásokon ismerhették meg a nyírségi természetet Laci bácsi, volt könyvtáros segítségével. Kiss Zsolt Tiszaszalkai plébános atya két alkalommal is meglátogatott minket. Ő egy érdekes festési módszert tanított nekünk, melyet elsajátítva mindannyian elkészíthettük saját képeinket. Kirándulni a Nyíregyháza gyöngyszemének számító Sóstó csodálatos és egyedülálló állatkertjében és múzeumfalujában voltunk. Egy alkalommal az élmény és parkfürdőben is felüdültünk, s egy csodálatos napot töltöttünk el. Ezen felül számos közösségépítő játékot játszottunk és természetesen foci bajnokságon is összemértük tudásunkat.

Ezen a rövid, ám de tartalmas héten megismerhettük személyesen egymást mi, akik egész évben ugyanazt a szolgálatot végezzük, de más – más egyházközségben. Azért, hogy ezek az ismeretségek megmaradjanak a tábor után is, létrehoztunk a Facebook-on egy csoportot, melyen rendszeresen tudjuk tartani a kapcsolatot és értesíteni egymást a programokról.

Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a plébános atyáknak, hogy elküldték szolgálattevőiket és lehetővé tették ezt a hetet.

Remélem, jövőre ismét találkozunk, addig is Isten tartson meg minket az Ő szolgálatában.

 

 

    Gerhes József

Ifjúsági Irodavezető