72 óra kompromisszum nélkül

2013.03.15 16:00

 

72 óra kompromisszum nélkül

 

Az Egyházmegyében körülbelül 140 fiatal kapcsolódott be a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akcióba.

Nyíregyházán péntek délelőtt az Állatbarát Alapítvány menhelyén a Szent Imre Katolikus Gimnázium több mint 20 diákja végzett tereprendezést, takarítást.

Szombaton a Tesco áruház területén végeztek 9- 14 óra között fiatalok adománygyűjtést a rászorulók részére a helyi Katolikus Karitász bevonásával.

Szombat délelőtt folyamán egy kisebb csoport pedig a Derkovits utcán a Hősök Temetőjében elhagyott sírokat tisztítottak meg.

Szabolcs megyében Nyíregyházán kívül más településeken is több száz fiatal kapcsolódott be a programba. Római katolikus részről a fent említett nyíregyházi programokon kívül Újfehértón és Kállósemjénben több, mint 80 fiatal végzett ökológiai (szemétszedés, tereprendezés) önkéntes munkát.

Debrecenben a Római Katolikus Egyetemi Lelkészség csoportja a nyíregyházi adománygyűjtő akcióba bekapcsolódva kártyákat készített, amit az önkéntesek az áruház területén osztottak szét a vásárlóknak. Egyetemisták egy másik csoportja a Varga utcán lévő közösségi házat takarította ki, és már hagyományosan a temetőben papi sírokat tisztitottak meg.

Tégláson általános iskolás fiatalok, idős emberek udvarát takarították, segítettek a ház körül.

 

Nagy Orsolya és Nagy Kinga