A magyar fiatalok is készülnek az ifjúsági világtalálkozóra

2015.07.30 10:33

Július 26-i Úrangyala imádsága után Ferenc pápa megnyitotta a krakkói ifjúsági világtalálkozó nemzetközi regisztrációs rendszerét, s első zarándokként jelentkezett is a katolikus ifjúság legnagyobb nemzetközi eseményére, melyre 2016 nyarán mintegy 2,5 millió fiatalt várnak a szervezők.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Eközben Krakkóban a Mária-templom tornyán egy elektronikus óra jelzi az ifjúsági világtalálkozóig hátralevő időt. Az órát a Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek – a találkozókat alapító Szent II. János Pál pápa egykori titkára – által celebrált szentmise után leplezték le Krakkó főterén.

A krakkói ifjúsági világtalálkozó kétségkívül az irgalmasság jubileumi szentévének egyik központi eseménye lesz: a találkozón – amelynek lelkiségében II. János Pál nyomán kezdettől fogva központi helyet foglal el a kiengesztelődés – a résztvevők a központi programokon és az anyanyelvű katekéziseken az irgalmasság témakörét járják majd körül.

A hazai fiatalok számára a magyar nyelvű regisztrációs felület várhatóan 2016 februárjában nyílik majd meg – aki ezen keresztül regisztrál, kedvezményekhez, magyar katekézisekhez és zarándokcsomaghoz jut majd, és csatlakozhat azokhoz a kiutazó csoportokhoz, amelyeket a hazai egyházmegyék, valamint szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak fognak össze.

A találkozó hazai előkészületeiről és a legfrissebb hírekről a közösségi média felületein: az IVT Facebook-oldalánTwitter-felületén és ask.fm-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Fotó: Ifjúsági Világtalálkozó

Kámán Veronika / MKPK Ifjúsági Bizottsága

Magyar Kurír